Waarom heeft jouw bedrijf een website nodig?

Waarschijnlijk heb je al veel vaste klanten verzameld en vraag je jezelf af: waarom heb ik een website nodig voor mijn bedrijf? Als het goed gaat met je bedrijf lijkt een website je weinig voordelen te bieden. Je hebt genoeg klanten en over inkomsten valt niet te klagen.

Toch zijn er genoeg redenen om een website te laten maken. Zelfs met een eenvoudige, laaggeprijsde website kunnen veel voordelen behaald worden. Lees hieronder onze tips waarom jouw bedrijf een website nodig heeft.

Deel jouw verhaal

Het hebben van een website geeft jou de kans om je verhaal met de klanten te delen, al voor je ze hebt ontmoet.

Geef informatie

Deel de informatie over je bedrijf, producten en diensten. Zorg dat je altijd bereikbaar bent door je contactgegevens op een duidelijke plek te laten zien. Geef klanten een overzicht van het werk dat je al gedaan hebt op een portfolio pagina. Dit maakt je website het online visitekaartje van jouw bedrijf.

Vergroot betrokkenheid

Een website is een uitstekend middel om klein en groot nieuws te delen. Zo hou je nieuwe en oude klanten betrokken bij jouw onderneming. Geef een inkijkje in jouw onderneming met een mooie “Over ons” pagina en deel jouw visie en missie met een steeds grotere klantenkring.

Beter gevonden

Een website met goede teksten en een logisch aansluitende URL wordt beter gevonden op Google en andere zoekmachines. Niet alleen als mensen naar jouw bedrijfsnaam zoeken, maar ook bij het zoeken naar omliggende termen, zoals de naam van het product of dienst die jij levert.

Klanten die nog nooit van jouw bedrijf hebben gehoord, komen zo toch op jouw website terecht. Op deze manier krijg je nieuwe klanten, wat gelijk staat aan meer werk en meer inkomsten.

Professionele uitstraling

Klanten vinden een bedrijf met een website betrouwbaarder overkomen dan een bedrijf zonder! Het laat zien dat je moeite en tijd over hebt voor jouw onderneming. Daarnaast zorgt het ervoor dat je een duidelijke identiteit uitdraagt als ondernemer. Dit zorgt ervoor dat je bedrijf een serieuze speler op de markt wordt!

Een website is een informatiepunt

Verstrek simpele informatie zoals tarieven en openingstijden, zodat klanten via de website hun weg naar jouw bedrijf kunnen vinden.

Een website is altijd bereikbaar

Bespaar jezelf tijd en moeite door met jouw website 24 uur per dag beschikbaar te zijn voor je klanten.

Een website bereikt nieuw publiek

Tegenwoordig zoekt vrijwel iedereen via Google naar bedrijven. Met een goede website zorg je ervoor dat ze bij jouw bedrijf terecht komen.

Een website zorgt voor controle

Via social-media kun je makkelijk informatie verstrekken. Maar alleen via een website kun je deze structuren en beheren.

Een website maakt je betrouwbaar

Klanten verwachten tegenwoordig bedrijven met een goed-werkende website en zullen eerder voor deze kiezen.

Een website bespaart tijd en geld

Een website maken kost tijd en geld, maar het is een investering die jouw bedrijf heel snel nog meer geld en tijd op kan leveren.

Een website maakt je uniek

Concurrenten in jouw vakgebied hebben vaak al een website. Zorg ervoor dat je eruit springt door te werken met een uniek design en pakkende teksten.

Een website vergaart statistieken

Tegenwoordig kun je bijhouden wie, wat, wanneer en hoe klanten jouw website gebruiken. Zo kom je er achter wat jouw bedrijf nodig heeft.

Een website versimpelt processen

Stroomlijn een offerte aanvraag. Maak het makkelijker om een les te boeken, een tafel te reserveren of een bestelling te plaatsen.

Tot slot

Na het lezen van dit artikel heb je je hopelijk gerealiseerd dat de vraag “heb ik een website nodig voor mijn bedrijf?” niet meer relevant is. Stel jezelf eerder deze vraag: “kan ik meekomen in de huidige markt zonder website?”. Het antwoord hierop is nee. Als je duurzame keuzes voor je bedrijf wilt maken, die voordeel op de lange termijn geven, kies je voor een website. Het is één van de beste keuzes die je kunt maken!

Vraag een offerte aan...

Je kan altijd even bellen via tel. 06 2485 2964, anders reageren we natuurlijk zo spoedig mogelijk op je email.